top 020 530 41 81 | [javascript protected email address]

Elke tentoonstelling vertelt een eigen verhaal

Platvorm is een multidisciplinaire ontwerpstudio gespecialiseerd in tentoonstellingsontwerp voor musea, erfgoed en bezoekerscentra. Iedere tentoonstelling is uniek en vertelt een eigen verhaal. De kracht van Platvorm ligt in de creatieve vertaling van het verhaal naar een bijzondere presentatie. Het is elke keer weer een uitdaging om de beste manier te vinden voor het vertellen van een verhaal. Wij vinden dat de samenhang tussen vorm en inhoud de richting hierin moet bepalen. Het resultaat is een ontwerp dat gedragen wordt door het achterliggende idee en de bezoeker inspireert en voedt met nieuwe kennis en ervaringen.
Wij zoeken altijd naar nieuwe strategieën om het verhaal te vertalen naar een ruimte. Een juiste dosering van informatie, participatie van de bezoeker, verschillende niveau’s van verdieping en een bijzonder ontwerp zijn daar voorbeelden van.

Werkwijze
Een opdracht begint met een wens of gedachte, die moet worden vertaald naar een inhoudelijk plan. In dit stadium voedt u ons met ingrediënten, die wij samensmeden tot een leidraad voor het ontwerp. In fases werken wij toe naar een uitvoerbaar ontwerp.

Wij vinden het belangrijk om maatwerk te leveren. Daarom werken wij met een klein, hecht team zonder bureaucratie. Bij ons weet u precies met wie u te maken heeft. Wij adviseren u over de productiewijze en geschikte producenten. Daarnaast begeleiden wij de uitvoering van het ontwerp, zodat alles tot in detail klopt. Als u dit wenst, kunt u ook voor het projectmanagement op ons rekenen.

entreezaal